static on clip transitions – HELP!!!

Videomaker – Learn video production and editing, camera reviews Forums Technique Editing static on clip transitions – HELP!!!

Viewing 1 reply thread
  • Author
    Posts
    • #47227
      owen d
      Participant

      i shot a wedding and edited on Pinnacle STudio 14 and authored on vegas dvd architect and was all ready to send the finished product when i noticed that at the transition point on every clip there is a noticeable blip of static in the audio. when i open the project and play the timeline it is perfect but as soon as i render itthe static returns, i have rendered twice with the same result. i’m not sure if this is why, but i had a problem the first time i rendered it where the audio was distorting and i realized the audio levels were set too high, but when i went to change it i discovered that my original project files were gone, i have no idea why or how (a whole other question), but all i had was the rendered file with dodgy audio, so i imported that and muted the audio then laid the soundtrack on the timeline again. like i said, it plays great on the timeline, but once rendered the static returns and i cannot give this to my clients and i am freaking out a little cos i’m running out of time.

      PLEASE can anyone help me?

    • #194483
      SteveMann
      Participant

      We would have to see a sample. It’s difficult to comprehend what you’re describing.

      For future reference – the first thing I do when returning to the studio from a shoot is to make a backup copy of the original video. (I also use Sony Vegas which is a non-destructive editor.)

Viewing 1 reply thread
  • The forum ‘Editing’ is closed to new topics and replies.

Best Products

homicide-bootstrap

Need help making a stellar first video?

FREE

Download our free eBook with 8 tips to get on the right track and create a video that you can be proud of.

Giveaway

THE ESSENTIAL VLOGGING TOOLKIT

Given away to one lucky winner

Competition is open worldwide

ENTER TO WIN