Final cut to After effects – Render Glitch

Viewing 4 reply threads
  • Author
    Posts
    • #48223
      AvatarAnonymous
      Inactive

      Hey guys,

      I’m using a script called FCPtoAE in order to send a final cut video to after effects for color correction etc.

      I tried rendering the comp I made in ae and when I play back the exported footage it glitches/freezes during playback. The timeline continues to play but the video freezes.

      My render settings are as follows:

      Render Settings: Current Settings

      Output: Lossless

      I’ve even tried exporting the video directly from FCP and adding it to AE then setting it to render and I have the same issue either way…

      Does anyone know what the fix is for this?

    • #198227
      AvatarGrinner Hester
      Participant

      Skip the script. Export a QT reference from FCP then import that into a new comp at the proper settings. Do what ya will with it then render a quicktime. The h264 codec is fine.

    • #198228
      AvatarAnonymous
      Inactive

      Grinner, Ok i’ll try that now and see what happens.

      I’ll report back shortly!

      Thanks!

    • #198229
      AvatarAnonymous
      Inactive

      Grinner, It worked like a charm!

      Thank you sooo much!

      You saved me some hair strands πŸ˜‰

    • #198230
      AvatarGrinner Hester
      Participant

      sweet. I wish someone had saved my hair strands years ago. πŸ˜‰

Viewing 4 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.

Best Products

Best Canon lenses β€” 2021

There are a number of Canon lenses on the market for both their DSLR and mirrorless cameras, these are our picks for EF, EF-S and RF mounts.
homicide-bootstrap