Audio Appears (only)

Viewing 6 reply threads
  • Author
    Posts
    • #46694
      Anonymous
      Inactive

      Before I had my pc formatted, I used to edit some .avi video, now whenever I try putting them on the timeline, only the audio from that video is shown and plays. I have runthis by another website and all they were able to tell me it’s something to do with my codecs. I have used ‘GSpot’ and it says I have all the necessary codecs needed for the video. One user I have met on an other site also mentioned that it maybe to do with the order I had the codecs, program, etc installed. Needless to say, all of may efforts have failed…miseralby and I am hoping strongly that you guys will be able to help me. Thanks in advance! ^^

      BTW, I use version 6.0.

    • #192281
      Anonymous
      Inactive

      does the video track show clips (thumbnails) on the timeline, but you don’t see the video in preview?

    • #192282
      Anonymous
      Inactive

      no. it doesnt egister to video at all. even when i have just imported it, it doesnt even show the thumbnail, then.

    • #192283
      Anonymous
      Inactive

      try resetting vegas by holding ctrl + shift and starting vegas to see if it corrects the issue. sounds likea 3rd party codec has gummed up the works

    • #192284
      Anonymous
      Inactive

      Tried it…it didnt work.. :(…I’m getting rly annoyed with it now…If no-one elsecan help me, I thin kI’m just going to have to find another program. (Sony wouldn’t help me because ‘They don’t fully support the codec’..gits…

    • #192285
      Anonymous
      Inactive

      what version of 6are you using? make sure that it was the last build put out before 7 was issued which i think was version 6.0d build 218 (i think). what type of file are you having the problem with? is it mpeg, divx, avi, what type of avi…. the only other thing you can do, if itworked before on the same file type, uninstall and reinstall the program. something somewhere has hosed up your ability to see those particularvideo files. I am sorry you are having issues with this, and yes, if it’s not a codec that Sony included with the program, then they cannot help you, it’s 3rd party software that you have the problem with.

    • #192286
      Anonymous
      Inactive

      If you are moving media in from the trimmer make sure Select Video and Audio is selected on the right-mouse selection menu. (Right click in the trimmer and select that)

      Jeremy

Viewing 6 reply threads
  • The forum ‘Editing’ is closed to new topics and replies.

Best Products

Best Products of the Year — 2019

2019 has seen fantastic new equipment for video production, but with a world of options at your disposal, which is the best? We carefully evaluated each new product, emphasizing its innovation, value compared to its direct competition, and its...
homicide-bootstrap

Need help making a stellar first video?

FREE

Download our free eBook with 8 tips to get on the right track and create a video that you can be proud of.

Giveaway

THE ESSENTIAL VLOGGING TOOLKIT

Given away to one lucky winner

Competition is open worldwide

ENTER TO WIN